Nieuws

Crematorium Hasselt blijft werken tot na de zomervakantie

Crematorium Hasselt blijft verder werken tot na de zomervakantie.

De dienstverlening van het crematorium in Hasselt komt niet in het gedrang.  Deze blijft doorgaan tot na de zomervakantie.  Daarna gaat de stad Hasselt terug aan de tafel zitten met Dela.

Dat komt omdat de Stad Hasselt hen onteigent en de zaak overneemt en verderzet.

 

Wat vooraf ging

Dela is niet blij met de beslissing van de stad Hasselt om hun zaak te onteigenen en over te nemen. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten in een persbericht. Wij dachten dat dergelijke onteigening van een performante onderneming door een overheid, die vervolgens deze onderneming  gewoon verder zet, alleen nog denkbaar was in totalitaire regimes, schrijft Marysia Kluppels, woordvoerster van Dela in het persbericht. Maar daarin hebben wij ons vergist. Want ook in Vlaanderen blijkt dat zulks vandaag mogelijk is. Het bedrijf spreekt van een hold-up. Ze waarschuwen andere bedrijven in een persbericht dat ze beter 2 keer nadenken voor ze nog in Vlaanderen investeren.

Wat is er gebeurd?

In 1989 kwam de Stad Hasselt en Dela overeen dat het bedrijf een crematorium zou bouwen en exploiteren tot 2088. Dela richtte gebouwen op en bouwde een crematoriuminstallatie. In 2013 wilde de stad volgens het bedrijf de voorwaarden van het contract wijzigen. Bovendien weigert de stad volgens het bedrijf de facturen te betalen. Die zouden volgens Dela intussen opgelopen zijn tot 7.966.883 €. De stad startte een onteigeningsprocedure die volgens Dela onwettig is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button