NieuwsUitvaart

David Bowie in alle stilte gecremeerd…

Het lichaam van David Bowie werd al kort na zijn overlijden gecremeerd. Bowie, die erg gesteld was op zijn privéleven, wilde geen rouwdienst. Dat schrijft Mirror Online.  De zanger zou aan zijn familie gezegd hebben geen grote publieke begrafenis te willen.  Zo was zijn eigen familie ook niet aanwezig bij de crematie.  Er komt naar alle waarschijnlijkheid geen herdenking of een andere soort plechtigheid.

Hoewel David Bowie gezegd heeft dat hij geen herdenking wenst, zullen er in februari en maart toch twee herdenkingsconcerten plaatsvinden in Londen en New York. Maandag schreef zijn producer Tony Visconti nog op zijn Facebookpagina dat Bowies laatste album zijn “afscheidscadeau” aan zijn fans was. “Hij heeft altijd gedaan wat hij wilde doen. En hij wilde dit op zijn manier doen en hij wilde het op de beste manier doen,” aldus Visconti. “Zijn dood was niet anders dan zijn leven – een kunstwerk. Hij maakte Blackstar voor ons, zijn afscheidscadeau.”

Related Articles

Reacties

  1. Het is goed om duidelijk te weten wat iemands wensen zijn. Dan kan men met respect het afscheid naar wens inkleden. Zijn afscheid was het album. Ik vind het geniaal!

  2. Ik heb heel veel respect voor ieders laatste wens, zo ook voor David Bowie.
    Naast Queen, The Beatles, Pink floyd & Alice Cooper ben ik ook een fan van David Bowie.
    Zijn veelzijdigheid, persoonlijkheid en creativiteit hebben mijn muzieksmaak mede beinvloed.
    David, thank you for the music, may God have youre soul & Rest in Peace my Friend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button