Nieuws

Davidsfonds Tongerlo geeft lezing met Wim Distelmans over euthanasie en palliatieve zorg

Het Davidsfonds Tongerlo geeft op zondag 20 september een zondagmorgenlezing met Wim Distelmans.  Distelmans komt praten over euthanasie en palliatieve zorg.  Deze lezingen worden gecombineerd met een uitgebreid ontbijt.

“Tijdens deze lezing gaat Wim Distelmans in op de patiëntenrechten, de palliatieve zorg en de beslissingen bij het levenseinde, inclusief euthanasie, en toont aan dat de vermeende polarisering tussen palliatieve zorg en euthanasie nog enkel in de hoofden bestaat van mensen die weinig eerbied hebben voor het recht op zelfbeschikking”, vertelt Jomi Hemschoote.

Wim Distelmans is kankerspecialist en professor in de palliatieve geneeskunde aan de VUB. Hij pionierde in België voor de erkenning van palliatieve zorg en vocht voor het recht op euthanasie. Hij richtte met de steun van het UZ Brussel in Wemmel TOPAZ op, het eerste dagcentrum voor ernstig zieken en ontwikkelde het LEIF- project.

Praktisch

De lezingen gaan door in het Torenhof, Geneinde 1 in Tongerlo. Het ontbijtbuffet start om 9.30 uur en de lezing begint om 10.30 uur. Inschrijven kan tot acht dagen voor de lezing via 0475/34 11 88.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button