BegraafplaatsenNieuws

De herinrichting van de Stadense begraafplaats is gestart

De herinrichting van de begraafplaats in Staden is van start gegaan. Bedoeling is om van de omgeving rond het voormalige containerpark een groene
ontmoetingsplaats van maken. Een ontmoetingsplaats waar gezinnen kunnen picknicken en er wordt een plaats voorzien om optredens te geven. Op de begraafplaats komt er tevens een nieuwe herdenkingsplaats.

“De site zal na de herinrichting omgevormd zijn tot een groene begraafplaats waar zowel bewoners als toeristen terechtkunnen. Zo loopt er langs de rand van het kerkhof een fietsroute die ook de verbinding maakt met de spoorwegbedding in het Dermautpark. Die route wordt nu geïntegreerd in het park”, legt schepen Geert Moerkerke (Open Vld) uit in Het Laatste Nieuws.

”In een eerste fase hebben we bestaande graven gesaneerd en twee weken geleden zijn de grondwerken gestart voor de tweede fase, de eigenlijke herinrichting. Daarna wordt de bestaande begraafplaats groener gemaakt en komen er ook twintig nieuwe parkeerplaatsen bij aan de voorkant van het kerkhof. Tegen de zomer van 2018 moet het af zijn en zullen we een serene, groene ontmoetingsruimte hebben voor jong en oud.” De herinrichting van de noordelijke zone van de stationssite kost alles samen 507.000 euro, waarvan ongeveer 70.000 euro uit Vlaamse en provinciale subsidies.

bron: hln.be – Citaten: hln.be

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close