BegraafplaatsenNieuws

De ontruimingen in Denderleeuw, Welle en Iddergem worden voorlopig uitgesteld

De ontruimingen op de begraafplaatsen van Denderleeuw, Welle en Iddergem zijn voorlopig uitgesteld.
Ze zouden op 1 juni gestart zijn, de werken op de begraafplaatsen.  Maar deze worden voorlopig uitgesteld.
De grafzerken zijn al weggenomen op de graven die worden verwijderd, maar door een klacht tussen twee bedrijven die de ontruimingen zouden uitvoeren, ligt het werk stil.  Dat staat te lezen in Het Laatste Nieuws.

 “Door een juridisch geschil tussen twee firma’s die hebben deelgenomen aan de aanbestedingsprocedure, waarbij één firma zich benadeeld voelt, hebben we besloten om de procedure veiligheidshalve over te doen”, zegt burgemeester Jo Fonck (LvB). Wanneer de ontruimingen effectief zullen kunnen starten, is nog niet bekend. “We zouden ze graag voor Allerheiligen rond hebben, maar het is niet zeker dat dit zal lukken.”

Het is de eerste keer in jaren dat er ontruimd wordt op zo’n grote schaal op de begraafplaatsen van Denderleeuw, Welle en Iddergem. Op de begraafplaatsen in de deelgemeenten Welle en Iddergem werden in 2016 nog enkele grafkelders ontruimd, maar in Denderleeuw is het al meer dan 30 jaar geleden dat er nog ontruimingen plaatsvonden.

Er zouden nog 743 graven en 623 grafkelders worden ontruimd worden op de drie begraafplaatsen. De gemeente wil de begraafplaatsen groener maken, zoals vele gemeenten in Vlaanderen.  En de strooiweides vergroten en mooier maken maar heeft daarvoor ruimte nodig. De aankondigingen voor de ontruimingen hebben minstens een jaar uitgehangen, zoals wettelijk voorzien.

Bron: hln.be en eigen redactie. Foto: voorbeeld van een begraafplaats

 

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button