Archief

Dierenkerkhof Elsene is geen succes

Dierenkerkhof Elsene is geen succes

Het dierenkerkhof te Elsene kent geen succes

dierenkerkhof elseneHet dierenkerkhof in Elsene is geen succes. Op drie jaar tijd zijn er acht honden en twee katten begraven. “We mogen enkel gecremeerde dieren begraven en de meeste mensen verkiezen een gewone begrafenis.”

Het kerkhof voor dieren opende in december van 2010. Het gaat om een afgesloten onderdeel van de begraafplaats van Elsene. Er zijn zestig plaatsen maar daarvan zijn er na bijna drie jaar tijd nog maar tien gebruikt.

Volgens conservatrice Debbie Hastat heeft het beperkte succes te maken met de verplichte crematie. “Omdat we naast een kerkhof voor mensen zitten, mogen we geen dierenlijken begraven, enkel de urnen”, klinkt het in La Dernière Heure. “Veel mensen verkiezen echter om hun overleden huisdier als dusdanig te begraven. Sommigen vragen zelfs om het mee in het familiegraf te leggen maar dat is illegaal.”

Een concessie van vijf jaar op het dierenkerkhof in Elsene kost 125 euro. Inwoners van de gemeente betalen slechts 100 euro.

19/09/2013 ©Uitvaartvlaanderen.be – bron & artikel: brusselnieuws.be

Share/Bookmark

Overname van onderwerp, tekst, foto of een gedeelte ervan is enkel toegestaan na schriftelijke toestemming van de eigenaar.

pijltjeAlle uitvaartnieuws volgen?

pijltjeAlles over begrafenissen en aanverwante onderwerpen

pijltjeNieuwsarchief

pijltjeBekende overledenen 

 

 

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button