BegraafplaatsenNieuwsOpmerkelijk

Diksmuide stelt zijn urnenkerk voor

Een afgewerkte urnenkerk in de voormalige kerk van Lampernisse

Een voormalige kerk

Zaterdag heeft het Diksmuids stadsbestuur de afgewerkte urnenkerk in de voormalige kerk van Lampernisse voorgesteld.  Dit kerkgebouw krijgt hiermee een nieuwe invulling.  Het nieuwe columbarium bevindt zich in het gedeelte bij de hoofdingang.  In 6 urnenbomen zijn er telkens 20 nissen ondergebracht zodat er op vandaag plaats is voor 120 urnenplaatsen.  Maar dit aantal kan altijd verhoogd worden met de plaatsing van bijkomende urnenbomen.

Vanaf volgend jaar in gebruik

De urnenkerk zou vanaf volgend jaar kunnen gebruikt worden. In de urnennissen zelf kunnen de urnen van maximaal 2 personen geplaatst worden.  Hiervoor betalen Diksmuidelingen hetzelfde concessietarief als op de andere Diksmuidse begraafplaatsen.

Ook voor mensen die niet in Diksmuide wonen, maar met een bepaalde kost

Ook niet-Diksmuidelingen kunnen er hun urne laten plaatsen maar voor hen wordt het tarief met 50 procent verhoogd.  Daarnaast moet ook de nis zelf nog aangeschaft worden.  Wordt op de gewone begraafplaatsen de kostprijs van een urnenkelder doorgerekend, voor een nis in de urnenkerk van Lampernisse zal 1.000 euro gevraagd worden.

Het kerkgebouw werd ontwijd.  Zo kunnen er geen afscheidsplechtigheden meer plaatsvinden, dat laat het gebouw niet meer toe met de urnenbomen die er opgesteld staan.

Bron: Facebook, De Standaard, ediksmuide.be – Foto: Facebook.com

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button