DiscussieNieuwsUitvaart

Duitse uitvaartsector waarschuwt voor heel goedkope online aanbiedingen

Duitse uitvaartsector waarschuwt voor heel goedkope online aanbiedingen

In Leipzig heeft zich vorige week een raar fenomeen voorgedaan.  Een lijkstoet met enkel lijkwagens.  Uit protest.  Protest tegen oneerlijke praktijken in de Duitse uitvaartsector.  Deze praktijken brengen de waardigheid en de naam van de uitvaartsector enkel een slechte naam toe.  Zo klinkt het in Duitse media.

Lokken met 600 euro maar uiteindelijk meer betalen

De prijzenoorlog in de Duitse uitvaartsector de ‘Discountierung’, waarvan men spreekt, maakt de sector kapot.  Klanten worden gelokt met aantrekkelijke prijzen; 600 of 800 euro voor een volledige uitvaart in reclameslogans.  Maar niets is minder waar, wanneer men bij die begrafenisondernemer langs gaat (als die dan al een kantoor heeft), ziet men al snel dat voor die 600 euro helemaal geen volledige uitvaart gedaan kan worden.  Kosten zoals dragers en andere kosten komen er gewoon bij.

Goedkope begrafenissen maken de sector kapot

Het gaat dus enkel en alleen maar om een lokmiddel.  Iets wat de sector compleet kapot maakt.  Ten koste van de kwaliteit en de naam van de uitvaartsector in het algemeen.  Volgens de uitvaartsector maken de begrafenisondernemer die zulke goedkope prijzen hanteren, de sector gewoon kapot.  Goedkope begrafenissen ondermijnen de hele sector.

Om kosten te drukken gebruikt men bestelwagens die onherkenbaar zijn als lijkwagen

Met schandalen als gevolg.   Lijkwagens worden vervangen door bestelwagens, die kisten vervoeren.  Om de kosten te drukken.  Maar wanneer deze bestelwagens met lichamen erin gestolen worden en pas enkele dagen later terug gevonden worden in een bos in Polen, is dat een brug te ver.  De menselijke waardigheid moet voorop staan, klinkt het.

Goedkoop, maar niet de beste koop

De dieven hadden helemaal niet door dat men bestelwagens had gestolen van goedkope begrafenisondernemers.  Want deze bestelwagens zien er niet uit als een lijkwagen.  Alles goedkoop willen is misschien hoe de consument vandaag redeneert, maar dat is niet altijd de beste koop, zo klinkt het.

“Contacteer een bestaand uitvaartcentrum, geen online platform”

De woordvoerder van de Vereniging van Duitse begrafenisondernemers adviseert niet te vallen voor de goedkoopste begrafenis aanbiedingen op het internet, maar contact op te nemen met echt bestaande uitvaartcentra.

 

Lees ook:

Spaanse uitvaartwetgeving wordt wellicht aangepast, begrafenisondernemers misnoegd

Waarom wordt er ontgraven?

Bijbetalen bij uitvaartverzekering

Uitvaartsector onder vuur?

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button