Archief

Duizend nieuwe bezwaarschriften tegen crematorium Kortrijk | Uitvaartvlaanderen.be

Duizend nieuwe bezwaarschriften tegen crematorium Kortrijk

Duizend nieuwe bezwaarschriften tegen het nieuwe crematorium ‘Uitzicht’ te Kortrijk.

duizend bezwaarschriften tegen crematorium kortrijkDuizend nieuwe bezwaarschriften werden ingediend door actiecomité ‘Samen Sterk’ tegen het nieuwe crematorium van Kortrijk. Hiermee geeft het actiecomité de hoop nog niet op en wil men met deze nieuwe bezwaarschriften een nieuwe bouwvergunning tegenhouden. De strijd tegen het nieuwe crematorium gaat door als het van ‘Samen Sterk’ afhangt.

Men had gehoopt dat met het verkrijgen van een nieuwe milieuvergunning door de Minister van Leefmilieu Joke Schauvliege, er een nieuwe wending gegeven zou worden in de procedureslag rond het crematorium op Hoog Kortrijk.

Het actiecomité is er nog steeds van overtuigd dat het crematorium illegaal gebouwd werd en nog altijd werkzaam is. Zo hoopt men dat er snel een einde kan gemaakt worden aan het uitbaten van het crematorium. Eerder maakte de directeur van intercommunale Psilon duidelijk dat het crematorium perfect legaal wordt opengehouden.

Ook op het internet heeft het actiecomité een filmpje geplaatst, waarop men hun standpunt duidelijk maakt. De film is opgenomen bij verschillende weersomstandigheden. Wellicht is er daarom een verschil te merken bij de ontwikkeling van rook uit de afvoer van de crematieovens.

Bekijk het zelf:

 

7/3/2012 – video youtube: samensterk8500

Share/Bookmark

pijltjeAlles over begrafenissen en aanverwante onderwerpen

pijltjeNieuwsarchief

pijltjeBekende overledenen 

©Uitvaartvlaanderen.be

______________________________________________________________________________

 

 

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button