Nieuws

Een sterretjesweide in Landen

Er komt een sterretjesweide in Landen.  Dit op de begraafplaats van Attenhoven.  De werken voor de aanleg ervan zijn gestart.  Op deze sterretjesweide kunnen doodgeboren baby’s een laatste rustplaats krijgen. 

Vele gemeenten investeren recentelijk in zulke sterretjesweiden.  

Schepen van begraafplaatsen Greta Vanermen (N-VA) wil dat ook kindjes die tijdens de zwangerschap overleden zijn een eigen plekje krijgen op de begraafplaats: “Het is namelijk erg belangrijk voor ouders en familieleden om waardig afscheid te kunnen nemen van doodgeboren baby’s, ongeacht de duur van de zwangerschap.” vertelt ze in het nieuwsblad.

Ouders blijven soms achter met vragen en frustraties

Dikwijls ontfermen de ziekenhuizen zich over te vroeg geboren en doodgeboren kindjes en blijven de ouders achter met heel wat vragen en frustraties. Een sterretjesweide kan hiervoor een oplossing zijn. De sterretjesweide moet het kind een persoonlijke plek geven waar ouders troost vinden, met een sterretje op een ijzeren staafje. Zij kunnen zelf kiezen wat ze op het sterretje schrijven: of ze hun kindje een naam geven, enkel een datum vermelden of gewoon een symbool of woordje aanbrengen.

 

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button