Archief

Een uitvaart voor je huisdier houden

Een uitvaart voor je huisdier

Een uitvaart voor een deel van de familie, je huisdier

een uitvaart voor je huisdierEen uitvaart voor een huisdier, is iets wat vroeger enkel bestond uit de hond, kat, konijn of ander huisdier, te begraven. Iets wat vandaag de dag niet meer zo evident is. Niet elk huisdier mag nog begraven worden in de eigen tuin. De stijging van crematie doet uiteraard ook anders nadenken over het afscheid van onze huisdieren.

Crematie voor huisdieren bestaat. Dat velen afscheid willen nemen van hun eigen huisdier, is normaal. Zo ook de keuze om uw huisdier te laten cremeren en eventueel asjuwelen of een urne mee naar huis te nemen. Een afdruk van de poot van uw huisdier, het behoort tot de mogelijkheiden.

Funeraria voor huisdieren. Naast een crematorium bestaan er ook funeraria voor huisdieren. Je huisdier een laatste maal groeten in een apart kamertje, voor de crematie plaatsvindt. Afscheid nemen van een huisdier die je altijd trouw is gebleven, vormt een deel van je rouwproces. Een belangrijk deel. Net daarom kiezen veel mensen om afscheid te nemen op een manier waarop we onze medemens begraven of cremeren.

Toch is cremeren de meest gekozen manier van afscheid nemen. De as kan men simpelweg mee naar huis nemen. Uiteindelijk is je huisdier voor lange tijd een deel van het gezin geweest.

29/07/2013 ©Uitvaartvlaanderen.be

Share/Bookmark

Overname van onderwerp, tekst, foto of een gedeelte ervan is enkel toegestaan na schriftelijke toestemming van de eigenaar.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk ook
Close
Back to top button