Archief

In Putte heeft een eerste grafmonument een peter

Eerste grafmonument heeft ‘peter’

De eerste ‘peter’ werd aangesteld aan een grafmonument in Putte

eerste grafmonument heeft peterDe gemeente Putte is een eerste peterschapscontract aangegaan met een burger voor het onderhoud van een graf met bijzondere waarde tot de gemeente.

Staf Willemse is de eerste peter die een graf met bijzondere waarde zal onderhouden en verzorgen. Het gaat om het graf van boom-en rozenkweker Edward Gijsemans op de begraafplaats van Putte-Centrum.

Het contract kadert in een nieuwe aanpak van het funerair erfgoed. Vorig jaar hebben heel wat nabestaanden de concessie van het graf van hun familielid verlengd of in orde gebracht.

‘Het lapidarium bij de Putse heemkring is ondertussen in orde gebracht. De graven die als gemeentelijk monument werden erkend, zullen door de gemeentelijke diensten zelf worden onderhouden. En nu zoeken we nog peters voor de andere waardevolle graven’, verduidelijkt burgemeester Chris De Veuster (CD&V).

Voor het peterschap hoeft men niets te betalen, men moet enkel beloven dat men voor het graf zal zorgen. De gemeente ondersteunt dit project en wil in de toekomst nog meer van zulke projecten aangaan. Ook dit project zal verder groeien.

28/08/2013 ©Uitvaartvlaanderen.be – bron: nieuwsblad.be

Share/Bookmark

Overname van onderwerp, tekst, foto of een gedeelte ervan is enkel toegestaan na schriftelijke toestemming van de eigenaar.

pijltjeAlle uitvaartnieuws volgen?

pijltjeAlles over begrafenissen en aanverwante onderwerpen

pijltjeNieuwsarchief

pijltjeBekende overledenen 

 

 

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button
Close
Close