Archief

Uitvaartvlaanderen.be – Emoties rond de dood.

Emoties rond de dood.

Gevoelens en omgaan met een overlijden.

omgaan-emoties-gevoelens-rond-de-doodHoe men het ook draait of keert, een overlijden van een dierbare komt altijd als een donderslag bij heldere hemel. Men kan zich geen 100% voorbereiden op een overlijden. Schrikken doet men altijd. Een overlijden is een moment in iemands leven, een mijlpaal dat een enorme golf aan emoties losmaakt.

Op zulk moment moeten er vrijwel meteen en op korte termijn vele beslissingen genomen worden. Niet iedereen weet hoe te handelen. Ook omdat er vele emoties aan te pas komen. Alles hangt veelal af van wat de relatie was met de overledene en hoe goed de band onderling was. Deze argumenten zullen in vele gevallen ook bepalen hoe de begrafenis zal verlopen en welke persoonlijke keuzes er gemaakt moeten worden.

Gevoelens liggen bij elk persoon anders. De ene rouwt op lange termijn, de ander op korte termijn. Men kan op een rouwproces in geen geval een termijn zetten. Het is voor iedereen een verschillend verhaal. Rouwen kan soms jaren duren, men kan het vergelijken met een diepe wonde, het gaat over, maar het blijft zichtbaar.

Share/Bookmark

pijltjeNieuwsarchief

pijltjeBekende overledenen 

©Uitvaartvlaanderen.be

______________________________________________________________________________

 

 

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button