Nieuws

Begraafplaats Schoonselhof, Erfgoeddag 2016: rituelen

schoonselhof-beeld-groot-rituelenBegraafplaats Schoonselhof erfgoeddag 2016

Binnenkort is het weer Erfgoeddag. Die staat deze keer in het teken van rituelen, ook bij een overlijden en uitvaarten. Elke geloofsgemeenschap gaat anders om met haar overledenen. Gidsen leiden bezoekers langs verschillende begraafplaatsen en vertellen meer over de rituelen van katholieken, vrijzinnigen, joden en moslims.  Dit meldt Gazet van Antwerpen op hun website

n de hal van kasteel Schoonselhof maakt u kennis met het Mexicaanse ritueel ‘Het feest van de dood – Fiesta de los muertos’. Deze viering is een mengeling van christelijke religie en oude Mexicaanse tradities. Met veel kleuren, bloemen, fruit, snoepjes en muziek verwelkomt men de doden die een dag per jaar terugkomen naar de aarde. Het dodenfeest weerspiegelt de dualiteit van de Mexicaanse cultuur, horror en humor, vreugde en verdriet, schoonheid en lelijkheid, leven en dood.

Praktisch:

Erfgoeddag op begraafplaats Schoonselhof, zondag 24 april van 10 tot 17 uur, rondleidingen van 10 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur. Vertrekpunt: hoek Krijgsbaan-Sint-Bernardsesteenweg. Vooraf reserveren: tel. 03 292 65 30, gravenhof@stad.antwerpen.be. Deelnemen is gratis.

 bron: gva.be

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button