Nieuws

Funerair erfgoed van Sint-Pieters-Leeuw is opgeknapt

Oude grafmonumenten die als funerair erfgoed van grote waarde zijn

Op de kerkhoven van Sint-Pieters-Leeuw staat heel wat funerair erfgoed. Oude grafmonumenten die als funerair erfgoed van grote waarde zijn. De gemeente wil daarom deze graftekens en zerken onder handen nemen.

“We starten op de begraafplaats in Ruisbroek waar het gemeentepersoneel beschadigde grafstukken zal inventariseren. Losse stukken zullen we bewaren in een opslagplaats. Kleinere herstellingen aan beelden en foto’s zullen de arbeiders zelf uitvoeren en andere delen worden na reparatie teruggeplaatst. Zodra het beter weer wordt, voorzien we ook meer groen op onze begraafplaatsen. We maken ondertussen werk van een globaal beheerplan”, zegt schepen Gunther Coppens (N-VA).

“Uiteraard blijft de familie eigenaar van alle onderdelen van de graven. Is er iets op het graf van geliefden verdwenen, kan het misschien even in de opslagzone liggen om te worden hersteld. Dit kan altijd bij de gemeente worden nagevraagd”, zegt Coppens nog. “Verder vragen we aan de concessiehouders om zelf ook zorg te dragen voor de grafzerken.”

Bron nieuwsblad.be – Foto: Christophe Bruyneel, voorbeeld van funerair erfgoed op de begraafplaats Schoonselhof te Antwerpen.

Lees ook: Hoe belangrijk is funerair erfgoed?

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button