BegraafplaatsenNieuws

Geen nieuwe begravingen meer op begraafplaats Westrem

grafmonument-stad-gentOp de begraafplaats van Westrem kunnen er door groot plaatsgebrek geen nieuwe begravingen meer plaatsvinden.  Nieuwe graven kunnen niet worden aangemaakt.  Enkel bijbegravingen in bestaande concessies waarin nog plaats voorzien is, kan nog gebeuren.

In deze bestaande concessies waar nog plaats voorzien is voor bijbegravingen, zou het gaan om plaats voor 70 personen.  Op deze begraafplaats kan men dus niet meer voorzien in alle vormen van begraven, zoals het Vlaams decreet voorschrijft.
Door het college van burgemeester en schepenen wordt voorgesteld om geen nieuwe begravingen op de  begraafplaats van Westrem toe te laten.  De begraafplaats blijft bestaan en wordt niet definitief gesloten omdat er weinig plaats is.  Toch zou de begraafplaats in de toekomst niet meer actief gebruikt worden als begraafplaats.
Want omdat de begraafplaats niet meer kan voorzien in een asverspreidingsweide, columbarium en urnenvelden, ontkomt de gemeente aan deze regels indien men deze begraafplaats de functie als actieve begraafplaats laat uitdoven.
Hierdoor wordt de begraafplaats niet effectief gesloten. Het is de bedoeling om het aantal begravingen te beperken en op langere termijn uit te laten doven, zonder verder aan het specifieke karakter van deze begraafplaats te raken.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button