NieuwsUitvaart

Geleide wandeling over het Antwerpse Schoonselhof

schoonselhof-beeld-groot-rituelenOp de Antwerpse begraafplaats Schoonselhof is zoveel te ontdekken. Men spreekt niet voor niets van het Antwerpse Père Lachaise. Nieuwsgierig geworden? Neem op zondag 7 augustus deel aan een geleide wandeling.

‘Op het Schoondelhof kan je je letterlijk verliezen in alle verhalen’, vertelt gids Jacques Buermans. ‘Men vindt er de laatste rustplaats van Peter Benoit, Hendrik Conscience, Herman De Coninck en La Esterella. Ook de recente monumenten van Bob Davidse, Hans Burie, Jef Nys en Julien Schoenaerts. 84 ha groot: dat vraagt om een gids!’

‘De begraafplaats Schoonselhof is niet alleen een dodenakker, maar ook een mooi park met lommerrijke dreven waar het fijn kuieren is’, gaat Jacques verder. ‘Men geniet er van indrukwekkende bomen, prachtige monumenten en zelfs een kolonie reigers.’ ‘Op de Antwerpse begraafplaats is zoveel te ontdekken’, legt Jacques uit.

‘Men vindt er de laatste rustplaats van verschillende bekende personen. Maar kent u het tragische verhaal van Maria’s Heeren? Weet u iets over de laatste rustplaats van de drie kraaiende hanen? En ligt er een kolenhandelaar op het ereperk? Dit alles kunt u ontdekken tijdens een rondleiding gekruid met anekdotes, zodat de wandeling geen dooie boel blijft.’

Praktisch:
Geleid bezoek Schoonselhof, zondag 7 augustus van 14 tot 16.45 uur, Krijgsbaan 5, 2660 Hoboken, prijs: 7 euro, info en inschrijven: tel. 03 829 16 03.

Citaten: nieuwsblad.be

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button