BegraafplaatsenNieuws

Gemeente Brasschaat investeert in nieuwe dienstgebouwtjes

De vier Brasschaatse begraafplaatsen op de Kaart, Alfredlei, Durentijdlei en Miksebaan, krijgen nieuwe hedendaagse dienstgebouwen. De gebouwtjes hebben allen een kantoor met ontvangstruimte en een bezoekerstoilet voor rouwenden die een begrafenis bijwonen.

Het is een dossier dat al een tijdje aansleept. In de vorige legislatuur van de gemeente Brasschaat werd het plan opgevat om op alle begraafplaatsen nieuwe dienstgebouwen te voorzien.

Schepen voor Openbare Werken en Patrimonium Goele Fonteyn (N-VA): “Het totaalbudget komt neer op 540.000 euro. Het gaat over acht gebouwen. Op iedere begraafplaats zijn twee gebouwtjes in de maak. Er zijn telkens een kantoorruimte met sanitair, douche en toilet en er is ook een tweede huisje dat als berging wordt gebruikt. De hygiënevoorschriften zijn strenger geworden. Sanitair op openbare plaatsen wordt belangrijker, niet alleen voor de bezoekers maar ook voor de grafdelvers zal het in alle weersomstandigheden aangenamer worden”. De begraafplaatshuisjes zullen tegen eind augustus volledig afgewerkt zijn en dus klaar voor gebruik.

Bron: Eigen redactie – citaten: nieuwsblad

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button