BegraafplaatsenNieuws

Gemeente Galmaarden lanceert ideeënoproep voor de nieuwe inrichting van de begraafplaatsen

Aantrekkelijke, groenere en vlot te onderhouden begraafplaatsen

Het lokaal bestuur van de gemeente Galmaarden werkt aan de nieuwe inrichting van de gemeentelijke begraafplaatsen. Gewijzigde regelgeving, nieuwe beleidsvisies op de openbare ruimte en vooral ook de vragen en suggesties van de burger over het gebruik van onze begraafplaatsen, hebben ertoe geleid dat het bestuur een landschapsarchitect heeft aangeduid om over deze uitdagingen na te denken.

“Het lokaal bestuur wil aantrekkelijke, groenere, maar ook vlot te onderhouden begraafplaatsen in richten, die voor de bezoeker rust en eenvoud uitstralen en ook de gelegenheid geven om er elkaar op een ingetogen manier te ontmoeten”, legt schepen Ludo Persoons uit.

Aan de herinrichting zal ook een digitalisering van de begraafplaatsen worden gekoppeld zodat de gemeentelijke diensten met een eenvoudige klik op de knop toegang krijgen tot alle relevante gegevens van elke rustplaats. Ook de grond- en concessietermijnen kunnen op die manier beter worden opgevolgd, wat de communicatie met de burger ten goede zal komen.

Het lokaal bestuur vraagt nu ook de mening van de inwoners, zodat ze deze kan meenemen in het verdere ontwerp van hun begraafplaatsen.

De mening van de inwoners gevraagd

Voor het project wordt de mening van de inwoners gevraagd, en dat kan op twee manieren. Als je graag deel wil nemen aan een fysieke werkgroep waar ontwerpen worden besproken, dan kan je je kandidaat stellen voor 15 oktober via bevolking@galmaarden.be of 054/89.04.15. De werkgroep zal in de periode eind oktober of begin november voor het eerst worden uitgenodigd. Wil je liever gewoon je mening kwijt, dan kan je de online vragenlijst invullen op de website van de gemeente.

Bron: hln.be, eigen redactie en gemeente Galmaarden.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button