BegraafplaatsenNieuws

Gemeente Zwijndrecht heeft geïnvesteerd in een sterretjestuin

De gemeente Zwijndrecht heeft geïnvesteerd in een sterretjestuin voor doodgeboren kindjes. Een investering die vele gemeenten of steden maken. Deze sterretjestuin is aangelegd op de begraafplaats van hun deelgemeente Burcht. Hiermee wil de gemeente voorzien in een plek waar rouwende ouders tot rust kunnen komen en zo hun kindje kunnen gedenken.

Herkenning en erkenning vinden onder lotgenoten

De mogelijkheid wordt geboden om een sterretje te laten graveren met de naam van het overleden kindje. Zo wil men ouders ondersteunen die geconfronteerd worden met het overlijden van een kind. “Als gemeentebestuur vinden wij het belangrijk om hiervoor een gezamenlijke herdenkingsplaats te voorzien en hier als gemeenschap aandacht aan te besteden. Het is ook meer dan een rustige en warme plek waar jonge gezinnen hun sterrenkindjes kunnen herdenken. Het is ook een plek waar lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten om herkenning en erkenning te vinden bij elkaar. Het is een plaats met aandacht en ruimte voor verdriet”, zegt schepen van Begraafplaatsen Bruno Byl (CD&V).

Groene invulling

“We hechten heel veel belang aan de inrichting van onze begraafplaatsen. Het mag geen koele stenen massa zijn. Met extra aandacht voor een groene invulling, de inrichting van een troostplek, een bijenhotel, bloemenweiden, het aanbrengen van kunstwerken en gedichtenzuilen hopen we een serene sfeer en troost te brengen. Een sterretjestuin sluit daar naadloos bij aan”, aldus schepen Byl.

Bron: Eigen redactie en voor de citaten: gva.be

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button