BegraafplaatsenNieuws

Glabbeek wil graven van alle soldaten en slachtoffers van Eerste en Tweede Wereldoorlog beschermen

Glabbeek wil graven van alle soldaten en slachtoffers van Eerste en Tweede Wereldoorlog beschermen

Glabbeek heeft onlangs een opmerkelijke oproep gedaan. Ze willen alle graven van soldaten en slachtoffers van zowel de Eerste als de Tweede Wereldoorlog beschermen. Voor de inwoners van Glabbeek is dit een belangrijke stap om respect te tonen voor hun geschiedenis en om ervoor te zorgen dat deze graven nooit verloren gaan.

Bescherming

De gemeente doet een beroep op iedereen die familieleden heeft die begraven liggen op één van de lokale kerkhoven en die tijdens één van beide wereldoorlogen dienden of slachtoffer werden. Het enige wat men hoeft te doen is contact opnemen met de gemeente en aangeven welk graf beschermd moet worden.

Het initiatief is ontstaan uit het besef dat deze graven waardevolle historische relieken zijn. Ze herinneren ons aan de offers die mannen en vrouwen hebben gebracht voor onze vrijheid. Door ervoor te zorgen dat deze graven behouden blijven, kunnen we hun nalatenschap eren en toekomstige generaties bewust maken van het belang van vrede.

Initiatief

Het is lovenswaardig dat Glabbeek zo’n initiatief neemt om hun band met het verleden te verstevigen. Het besef van het belang van deze graven is een teken van respect en erkenning voor degenen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. Door ervoor te zorgen dat hun graven bewaard blijven, kunnen we hun offer nooit vergeten.

Het is ook belangrijk om te vermelden dat dit initiatief niet alleen de betrokken families ten goede komt, maar ook de gemeenschap als geheel. Het beschermen van deze graven draagt bij aan het behoud van ons cultureel erfgoed en herinnert ons aan de waarde van vrede en vrijheid.

Neem contact op met de gemeente

Als u een familielid heeft dat op één van de kerkhoven in Glabbeek begraven ligt en tijdens één van beide wereldoorlogen diende of slachtoffer werd, aarzel dan niet om contact op te nemen met de gemeente. Samen kunnen we ervoor zorgen dat deze graven voor altijd bewaard blijven als een eerbetoon aan hen die zo moedig hebben gevochten.

Laten we deze oproep ter harte nemen en onze verantwoordelijkheid nemen om ons erfgoed te beschermen. Door dit te doen, kunnen we ervoor zorgen dat de herinnering aan onze helden levend blijft en inspiratie biedt voor toekomstige generaties.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button