BegraafplaatsenNieuws

Grafschennis op het kerkhof van Wevelgem

Dit keer gaat het vooral om kapotgemaakte sierstukken en graflantaarntjes. Ook bloemen zijn in het rond gegooid. Wie achter het vandalisme zit, is nog niet duidelijk, maar de lokale politie start een onderzoek.

Dit getuigt van weinig respect

Het was Kurt Touquet, vader van de overleden wielrenner Joren Touquet, die het vandalisme vanmorgen vroeg vaststelde. Hij probeert elke dag het graf van z’n zoon te bezoeken. Kurt plaatste de foto’s op sociale media. ‘Schandalig en respectloos’, noemt hij het. ‘Wie haalt daar nu plezier uit? Het doet echt pijn om daarmee geconfronteerd te worden. Dit is onbegrijpelijk.’ Kurt deed aangifte bij de gemeente en bij de politie.

Bewakingscamera’s

Het gemeentebestuur van Wevelgem zal in de toekomst bewakingscamera’s inzetten om vandalen af te schrikken of om ze op heterdaad te kunnen betrappen. “We hebben al een proefproject gedaan met bewakingscamera’s, maar nu hebben we de knoop doorgehakt om er aan te kopen”, zegt schepen van Digitalisering en Innovatie Kevin Defieuw (CD&V). “De komende weken en maanden verwachten we 2 verplaatsbare camera’s, die we kunnen inzetten aan onze begraafplaatsen.”

De politie van Wevelgem probeert nu te achterhalen wie afgelopen nacht de nieuwe vernielingen op de begraafplaats heeft aangebracht.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button