NieuwsUitvaartUitvaartkosten

Hangt de kost van een uitvaart, evenredig vast aan de emotionele band?

handen-overledeneWat als begrafenisondernemer opvalt, is dat de kost van een uitvaart, soms samenhangt met de emotionele band.  De band tussen de persoon die de uitvaart bestelt en de overledene.  Dat kan gaan over een zoon, een dochter, familie of iemand anders.  Een slechte band, geeft soms het minieme aan uitvaartkosten.

Als begrafenisondernemer is het confronterend te moeten zien dat bepaalde mensen een uitvaart te duur vinden.  We hebben al veel geschreven over de kost van een uitvaart in België.  België is spotgoedkoop.  Het lijkt er soms op, dat mensen veel geld uitgeven aan andere kleine materiële, zoals computers, gsm’s, ipad’s, maar een uitvaart van 3.500 euro is er teveel aan.

Waarom mag een uitvaart niets kosten?

Een uitvaart voor iemand die gans het leven voor ze gezorgd heeft, mag dan niks kosten.  Het vieren van een leven, het afscheid nemen van een leven.  Het brengt kosten mee.  Dat is ontegensprekelijk.  Een mooi en nette uitvaart hoeft niet duur te zijn, maar het getuigt van het nodige respect voor wie die persoon geweest is.

Daarom is de band tussen overledene en de besteller van de uitvaart, heel belangrijk.  Er zijn mensen die op geen euro kijken, maar er zijn er die alle eurocenten in twee bijten.  Als begrafenisondernemer niet altijd goed te volgen, hoe mensen kunnen redeneren.

Waarom kan een uitvaart geld kosten?

Een uitvaart omvat vele aspecten.  De begrafenisondernemer investeert in diensten en goederen.  Dit om de families, nabestaanden optimaal te kunnen begeleiden met alles wat ze vragen en willen.  Die investeringen brengen immense kosten met zich mee.  Een deel daarvan zit in de uitvaartfactuur verwerkt en dat moet ook.

De begrafenisondernemer is en blijft een handelaar in goederen en diensten rond en bij een overlijden.  Velen vergeten dat.  We zijn als begrafenisondernemer net hetzelfde als een bakker of een dagbladhandel, we verkopen diensten en goederen.  Enkel komt een familie één keer om de 12 jaar, gemiddeld, bij een begrafenisondernemer terecht, bij de bakker komt men bijna dagelijks…

Related Articles

Eén reactie

  1. Het heeft vooral te maken met de waarde die emotie heet. Ik merk als afscheidsfotograaf dat voor sommigen de waarde van foto’s heel hoog is en voor sommigen geheel niet in te schatten is. Men kan schrikken van de kosten van een Afscheidsreportage, maar achteraf zegt men steevast dat het meer dan waard was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button