BegraafplaatsenNieuws

Hemiksem investeert in de lokale begraafplaats

In de loop van 2023 zal de gemeentelijke begraafplaats verder opgewaardeerd worden. Zo zal er een nieuwe strooiweide komen, een natuurbegraafplaats, een sterrenboom, een urnepaddenstoel en nieuwe columbaria voorzien. Er wordt 85 000 euro geïnvesteerd.

Aan het begin van de legislatuur werd besloten om de begraafplaats op te waarderen. De afgelopen jaren werden er ideeën verzameld vanuit verschillende hoeken. Vorig jaar in september werden alle voorstellen samen gelegd en werden de plannen concreet uitgetekend. Met de begroting 2023 besliste de gemeenteraad om een bedrag van 85 000 euro te investeren in de gemeentelijke begraafplaats.

Kortelings wordt gestart met de aanleg van een nieuwe strooiweide met een ruime afscheidsplaats. Hier zullen nabestaanden afscheid kunnen nemen van hun dierbaren. Deze zal nog voor de zomervakantie opgeleverd worden. Er wordt ook een natuurbegraafplaats voorzien. Hier zal plaats zijn voor begraving in een verteerbare urne. Er zal ook voor een nieuwe zone met columbaria gezorgd worden.

Naast de natuurbegraafplaats komt een sterrenboom. In deze gedenkboom uit cortenstaal kunnen ouders van zogenaamde sterrenkinderen, kinderen die zijn overleden tijdens de zwangerschap, een gegraveerd blaadje in laten aanbrengen om hun ongeboren kind te herdenken. Er komt ook een urnepaddenstoel, een columbarium in de vorm van een paddenstoel, speciaal gemaakt voor kinderbegraafplaatsen. Zo zorgt het gemeentebestuur voor een speciale plek waar de urnen van kinderen geplaatst kunnen worden.

persbericht gemeente Hemiksem – Beeld: gemeente Hemiksem via persbericht

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button