BegraafplaatsenNieuws

Heraanleg paden urnenvelden begraafplaats Millegem vanaf eind maart

Eind maart start het gemeentebestuur met de heraanleg van de paden op de urnenvelden op de begraafplaats van Millegem. De verharding in dolomiet, die vooral bij regenweer het onderhoud van de grafmonumenten bemoeilijkt, wordt vervangen door graspaden. Om het ingezaaide gras de kans te geven om te kiemen en te groeien, vragen we de paden tot 1 juni zo weinig mogelijk te betreden.

De paden worden aangelegd met plastic grasdals die worden opgevuld met teelaarde en daarna ingezaaid met een gras-klavermengsel. De nieuwe waterdoorlatende paden zijn properder, beter voor de waterhuishouding en geven het urnenveld een natuurlijker uitzicht. De stevige stabiele ondergrond zorgt ervoor dat de paden ook met rollator en rolstoel makkelijk begaanbaar zijn.

Grafstukjes verwijderen

Onze uitvoeringsdienst zal de werken zeer voorzichtig en zorgvuldig uitvoeren. Toch vragen we om alle bloemstukjes, foto’s, ornamenten,… die los op het grafmonument staan tijdelijk te verwijderen vóór 15 maart. De nabestaanden worden vooraf per brief op de hoogte gebracht. Na het inzaaien vragen we om op het urnenveld enkel ornamenten te plaatsen op de urne en niet meer rondom. Dit zorgt ervoor dat gras en klaver niet goed kan groeien en dat het onderhoud niet op een correcte manier kan gebeuren.

Meer info: dienst begraafplaatsen, 014 33 08 22, begraafplaatsen@gemeentemol.be

Persbericht gemeente Mol.

 

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button