BegraafplaatsenNieuws

Heraanleg urnenveld begraafplaats Ginderbuiten te Mol vanaf maandag 15 maart

Heraanleg urnenveld begraafplaats Ginderbuiten vanaf maandag 15 maart

Op maandag 15 maart start het gemeentebestuur met de heraanleg van het urnenveld op de begraafplaats van Ginderbuiten. De verharding in dolomiet, die vooral bij regenweer het onderhoud van de grafmonumenten bemoeilijkt, wordt vervangen door graspaden. Om het ingezaaide gras de kans te geven om te kiemen en te groeien, vragen we de paden tot 1 mei zo weinig mogelijk te betreden.

Plastic grasdals

De paden worden aangelegd met plastic grasdals die worden opgevuld met teelaarde en daarna ingezaaid met een gras-klavermengsel. De nieuwe waterdoorlatende paden zijn properder, beter voor de waterhuishouding en geven het urnenveld een natuurlijker uitzicht. De stevige stabiele ondergrond zorgt ervoor dat de paden ook met rollator en rolstoel makkelijk begaanbaar zijn. Bovendien is het gras-klavermengsel beter voor de biodiversiteit en voor de bijen en de vlinders wanneer de klaver in bloei staat.

Grafstukjes verwijderen

Onze uitvoeringsdienst zal de werken zeer voorzichtig en zorgvuldig uitvoeren. Toch vragen we om alle bloemstukjes, foto’s, ornamenten,… die los op het grafmonument staan tijdelijk te verwijderen vóór 15 maart. De nabestaanden worden vooraf per brief op de hoogte gebracht.

Meer info: dienst begraafplaatsen, 014 33 08 22, begraafplaatsen@gemeentemol.be

Persbericht gemeente Mol.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button