Archief

Het kerkhof van Hamme wordt deels gesloten voor ontruimingen

Het kerkhof van Hamme wordt deels gesloten voor ontruimingen

Het kerkhof van Hamme zal tijdelijk gesloten worden voor ontruiming van de ondergrond

kerkhof hamme ontruimingenNa de eerdere ontruiming en verwijdering van vervallen grafzerken en graven wordt de ondergrond op de Hamse begraafplaatsen klaargemaakt voor nieuwe begravingen. Hiervoor zal een deel van de begraafplaats tijdelijk worden afgesloten. Het gemeentebestuur start met een nieuwe administratieve procedure voor een aantal graven in Hamme-Centrum waarvan de concessie is vervallen of van graven die tekenen van verwaarlozing vertonen. ‘Bij deze zerken plaatsen we gedurende een jaar een bericht’, kondigt de bevoegde schepen Etienne Drieghe (CD&V) aan.

Nabestaanden worden opgezocht om concessies te verlengen

‘De nabestaanden worden opgezocht en gecontacteerd met de vraag of ze de grondconcessie willen verlengen of stopzetten. Dat is een tijdrovende en moeilijke opgave. We doen dan ook een oproep aan betrokkenen om daarover de dienst Burgerzaken te raadplegen.’

Strikt wettelijk genomen hoeft de gemeente geen opzoeking te verrichten om nabestaanden te vinden. Een bordje dat een jaar aan de grafconcessie geplaatst wordt dient om de nabestaanden te verwittigen. Ook aan de ingang van begraafplaatsen wordt er een lijst met concessienummers opgehangen zodat men kan zien waar en wanneer er ontgravingen zullen plaatsvinden.

Dat de gemeente de nabestaanden opzoekt is eerder een mooi gebaar naar de nabestaanden, veelal passen de gemeenten of steden de borden toe en wordt er bij geen reactie overgegaan tot ontgraving.

4/10/2013 ©Uitvaartvlaanderen.be – bron: nieuwsblad.be + eigen verslaggeving

Share/Bookmark

Overname van onderwerp, tekst, foto of een gedeelte ervan is enkel toegestaan na schriftelijke toestemming van de eigenaar.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk ook
Close
Back to top button