BasisinformatieNieuwsUitvaart

Hoeveel kost een grafkist?

Hoeveel kost een grafkist?

Hoeveel kost een grafkist? Vandaag zijn de prijzen van grafkisten, lijkkisten of doodskisten heel variërend.  Alles is afhankelijk van de houtsoort of het product waarmee de grafkist vervaardigd is.  

Wat is goedkoop en wat is duur?

Men kan ervan uitgaan dat de goedkoopste grafkist gemiddeld 400 euro kost en de duurste enkele duizenden euro’s.  Alles is afhankelijk van welke begrafenisondernemer je neemt én welke houtsoort.

Mahonie is duurder dan eik of tropisch hout

Het spreekt voor zich dat een kist uit mahoniehout of eikenhout veel duurder zal zijn dan deze die gemaakt is met tropisch hardhout of een MDF.  Daarnaast is het ook belangrijk te weten of het een modern type van kist is of eerder klassiek.

De dikte van het hout is een meespelende factor

Men moet ook rekening houden met de dikte van de planken waarmee de kist vervaardigd is.  Hoe dikker de houten planken van de grafkist, hoe duurder de kist zal zijn.  Speciale en moderne modellen kunnen bijvoorbeeld wel uit spaanderplaat vervaardigd zijn en tegelijkertijd duurder zijn in prijs dan een klassieke kist in eikenhout.

Alles is afhankelijk van verschillende bepalende factoren

Een echte vaste prijscategorie kan men niet meteen op grafkisten plakken.  Alles is afhankelijk van leverancier, uw begrafenisondernemer, houtsoort en dikte, en het model.  Heeft u vragen over de prijzen van de grafkisten, contacteert u best uw begrafenisondernemer, hij of zij zijn de enige die ze verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button