Nieuws

In juli zeker 50 landgenoten overleden op vakantie

In juli zeker 50 landgenoten overleden op vakantie

Vorige maand zijn er zeker tot 50 landgenoten overleden op vakantie in het buitenland.  Dat blijkt uit cijfers van Mutas, de koepelorganisatie van alle mutualiteiten, en van reisverzekeraars Touring en Europe Assistance.  Zij zorgen ervoor dat landgenoten die zijn of overleden zijn, naar huis kunnen terugkeren.  Dit jaar zijn er opvallend meer Belgen die op vakantie overlijden, zeker in de maand juli van deze zomer.  Iets wat men ook op het nieuws kon afleiden dat meer Belgen overlijden.  Vorig weekend nog twee Belgen op een quad en eergisteren een Belg van 35 in Zuid-Afrika.  In Amerika stierf een Belg van 46 door de hitte, op reis met zijn zoon.

Het aantal sterfgevallen ligt gevoelig hoger.

“De voorbije maand hebben we al 45 families van wie een familielid overleed op reis moeten ondersteunen. Vorig jaar waren er dat in dezelfde periode 28.” vertelt Annie Ceron van Mutas in Het Laatste Nieuws.  De voornaamste doodsoorzaken dit jaar blijken het verkeer en de hitte. “12 mensen stierven in het verkeer, vooral op weg naar hun bestemming”, vertelt Ceron. “Daarom raden we iedereen altijd aan om goed uitgerust te vertrekken en voldoende pauzes in te lassen.” 10 landgenoten kwamen om door hartfalen, de overige 23 overlijdens hebben andere oorzaken. “Zes op de tien overledenen zijn zestigplussers”, vertelt Ceron. “17% is jonger dan 40.”

Niet iedereen komt terug naar België

“Wij hebben 45 overlijdensdossiers”, vertelt Lorenzo Stefani van Touring in Het Laatste Nieuws. “In 21 gevallen hebben wij de repatriëring naar België geregeld, maar sommige families kiezen er ook voor om hun dierbare te begraven in het land waar ze overleden zijn omdat hun roots daar liggen.”   Bij Europe Assistance gaat het om vijf dossiers. “Drie overlijdens door een medische oorzaak, één door een verkeersongeval en één door een brand”, zegt woordvoerder Xavier Van Caneghem.

Bron: eigen redactie en hln.be

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button