BegraafplaatsenGrafonderhoudNieuws

Kalmthoutse begraafplaatsen krijgen te maken met overlast

Diefstal, sluikstorten en dumpen van afval op de lokale begraafplaatsen

De vier begraafplaatsen in Kalmthout krijgen de laatste tijd te maken met overlast.  Er komen dagelijks heel wat bezoekers op alle begraafplaatsen en dat zorgt onder meer voor meer sluikstortingen, rondslingerend afval en soms diefstallen van ornamenten of andere grafvoorwerpen.

Op elke begraafplaats zijn er nochtans voldoende vuilnisbakken om afval in te deponeren.  Het is niet de bedoeling dat men het afval in de grachten op en rond de begraafplaatsen dumpt of op de begraafplaats zelf.  Ook andere omliggende gemeenten zoals Stabroek kregen te maken met sluikstorting op de begraafplaats van Hoevenen.

Naar het containerpark rijden en betalen om uw afval te deponeren is niet altijd gewenst door inwoners, een grote container op de begraafplaats wordt daarom soms gebruikt als gratis afvalcontainer.  Dat ondervond men vorig jaar nog op de begraafplaats van Hoevenen.

De burgemeester van Kalmthout reageert in de media: Burgemeester Lukas Jacobs (CD&V): “Met deze oproep willen we de mensen sensibiliseren om geen afval achter te laten op de kerkhoven. De politie inschakelen is op dit moment echt niet nodig, want er is voldoende sociale controle.”

Wanneer men een diefstal ontdekt kan men aangifte doen bij de lokale politie.  Bepaalde gemeenten verhogen dan hun controle op de begraafplaatsen om diefstallen te vermijden.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button