Archief

Kan ik zelf een kist kopen of maken?

Kan ik zelf een kist kopen of maken?

Kan ik zelf een kist kopen of maken voor mijn eigen uitvaart?

kan ik zelf kist maken kopenKan ik zelf mijn kist kopen of maken, voor mijn eigen uitvaart? Rond de dood hangt een groot taboe. Het is niet altijd even bespreekbaar in ons land. Toch komen er af en toe vragen op ons af, waarmee we onze uitvaart zo persoonlijk mogelijk willen aanpakken. Een uitvaartkist kan daar een deel van uitmaken.

Het zelf kopen van een uitvaartkist is niet zo evident. Eerst en vooral verkopen de lijkkistfabrikanten niet aan particulieren. Daarnaast wordt de uitvaartkist of grafkist, lijkkist bijna altijd bij de begrafenisondernemer gekocht. Hij heeft een toonzaal waarin deze grafkisten worden opgesteld.

Een uitvaartkist zelf maken is niet zo evident. De Vlaamse wetgeving voorziet strenge regels inzake de opbouw van een grafkist of lijkwade en moet voldoen aan de vooropgestelde normen. Daarom is het niet evident een grafkist zelf te maken of te kopen.

Een bestaande grafkist kan men wel laten of zelf personaliseren, wanneer men dit zou willen. Bespreek daarom uw vragen met uw begrafenisondernemer.

14/12/2012

Share/Bookmark

Overname van onderwerp, tekst, foto of een gedeelte ervan is enkel toegestaan na schriftelijke toestemming van de eigenaar.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button