BasisinformatieNieuws

Kan je ook sparen voor een uitvaart? Ja, maar…

Wat als je jong overlijdt? En er onvoldoende kapitaal is.

Een uitvaartverzekering heeft zo zijn voordelen.  Eigenlijk weinig nadelen.  Je weet waarvoor je verzekerd bent en je betaalt er een premie voor.  Toch gaan er vaak stemmen op die vertellen dat je moet sparen voor een uitvaart.

Sparen voor een uitvaart kan, maar er zijn wel nadelen aan verbonden.  De grootste: wat als je vroeg sterft en onvoldoende gespaard hebt?  Wat als je het geld plots voor iets anders gaat gebruiken?  Een leven is broos en soms heb je snel geld nodig.

Sparen kan, maar wat als je jong overlijdt?

Een uitvaartverzekering is een contract dat je afsluit met een partij die je kosten van een uitvaart voorziet zonder dat je al te snel weer aan het geld kan.  Je kan natuurlijk een uitvaartverzekering afkopen, maar dan verlies je vaak geld voor de werking van uw polis.

Gemiddeld sterven mensen niet op een jonge leeftijd.  Toch zijn er mensen die overlijden om eender welke reden, op een jonge leeftijd.  Je kan dan onmogelijk veel geld bij elkaar gespaard hebben.  Laat staan op jonge leeftijd, dan is sparen voor een uitvaart uit den boze.  Je bent er, en logisch, nog niet echt mee bezig.

Een gerustheid dat je uitvaart niet ten kosten van je nabestaanden valt

Uitvaartverzekeringen worden vaak genomen om kinderen of nabestaanden te vrijwaren van uitvaartkosten.  Daarnaast brengt het een gerustheid dat je uitvaart geregeld is en dat er geld voorzien is om je uitvaart op een waardige en respectvolle manier uit te laten voeren.

Een uitvaartverzekering hoeft niet veel geld te kosten.  De meeste uitvaartverzekeringen kan je afsluiten mits een maandelijkse betaling.  Je kan bij sommigen halfjaarlijks of jaarlijks een premie betalen, die dan wel wat hoger ligt dan maandelijks.

Verschillen tussen uitvaartverzekeringen

Er zijn grote verschillen tussen uitvaartverzekeringen.  Er zijn die een medische vragenlijst opleggen en aan de hand wat je daarop invult, kan uw premie gevoelig stijgen.  Daarnaast zijn er ook die geen vragenlijst opleggen en je sowieso verzekerd bent ongeacht uw medische toestand.  Dat zijn vaak de betere uitvaartverzekeringen.  Je goed informeren over uitvaartverzekeringen, is zeker een must.

Afbeelding: ©CB uitvaartvlaanderen.be

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button