Archief

Kan men een lijkkist huren?

Kan men een lijkkist huren?

Kan een lijkkist gehuurd worden voor een begrafenisplechtigheid?

kan ik lijkkist hurenKan ik een lijkkist huren?  Een lijkkist kan niet gehuurd worden. De huurkist van andere Europese landen is niet van toepassing in ons land. Zo kan een lijkkist slecht één maal gebruikt worden om één overledene te begraven en niet meerdere malen.

In het verleden kwam er nieuws van de uitvaartwereld op televisie. De “huurkist” kwam in beeld. Een houten kist met een kleinere kartonnen kist erin geplaatst met op zijn beurt daarin de overledene. Dit is volledig verboden in Vlaanderen en kan ook niet worden aangeboden.

Elke grafkist die in Vlaanderen verkocht wordt, dient te voldoen aan de Vlaamse normen vooropgesteld in het Vlaams decreet.

Het is dus fout om te denken dat wanneer iemand begraven wordt, het lichaam uit de kist gehaald wordt op de begraafplaats. Zo ook bij crematie. De kist die door de familie gekozen is, wordt mee gecremeerd. De kist gaat nooit terug mee met de begrafenisondernemer om te hergebruiken. Een kist of lijkwade is ten allen tijden verplicht om te begraven of cremeren.

Het herbruiken van grafkisten of lijkwaden is verboden.

7/12/2012

Share/Bookmark

©Uitvaartvlaanderen.be

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button