BegraafplaatsenNieuws

Kapelle-op-den-Bos gaat de drie begraafplaatsen vergroenen

Kapelle-op-den-Bos gaat de drie begraafplaatsen vergroenen.  Dat heeft het schepencollege beslist.  Zoals bij vele gemeenten, moet het onkruid worden aangepakt.  Men wil de begraafplaatsen omvormen tot een plaats om tot rust te kunnen komen.

“We kiezen namelijk voor kunstgras om het onderhoud te vergemakkelijken”, zegt bevoegd schepen Lena Ghysels (N-VA).  Daarnaast is er ook plaatsgebrek op de begraafplaatsen en die zal men meteen mee aanpakken bij de omvorming.

Om de indeling van de begraafplaatsen te vergemakkelijken, kocht de gemeente een nieuwe software aan. Die software maakt de intekening en de nummering van de graven op een grondplan mogelijk. “De digitalisering moet het beheer van de begraafplaatsen bevorderen”, zegt schepen Lena Ghysels.

“Zeker in verband met concessies zal dit de werking gemakkelijker maken. Nu zijn verschillende concessies vervallen, maar de opvolging ervan verloopt niet zo vlot. Graven waarvoor niet meer betaald wordt, zullen weggehaald worden om het plaatsgebrek aan te pakken.”

bron: hln.be

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button