BegraafplaatsenNieuws

Klassiek verhaal dat elk jaar terugkomt: wildgroei van onkruid op begraafplaatsen

Warm weer gecombineerd met regen en onweer is een goede combinatie om onkruid op begraafplaatsen te laten woekeren.  Sinds de afschaffing van het gebruik van pesticiden op openbare plaatsen, hebben vele gemeenten te kampen met de wildgroei van gewassen tussen en rond de graven.  Het is een huzarenstukje van onderhoud dat veel mankracht vraagt.

Zo kwamen er de laatste weken weer veel berichten van begraafplaatsen waarbij het groen wild om zich heen groeit.  Burgers kwamen in media hun verhaal vertellen dat dit probleem vanuit steden en gemeenten te weinig wordt aangepakt.  Zo eveneens op het oude kerkhof van Torhout kan men onkruid in wildgroei terugvinden.  Soms komt het voor op de gemeenteraden en worden er oplossingen gevonden.  Echter is het niet eenvoudig om al dit werk goed en efficiënt aan te pakken.

Onafhankelijk raadslid Koen Sap van Torhout is niet te spreken over wat hij de lamentabele toestand van het Oud Kerkhof aan de Bruggestraat noemt. Hij vroeg maandagavond tijdens de digitale zitting van de Torhoutse gemeenteraad tekst en uitleg aan de verantwoordelijke schepen Elsie Desmet (CD&V). “Ruim zes jaar na de wettelijke bescherming is er nauwelijks iets aan de verloederde begraafplaats gebeurd”, sakkerde hij. “Het verval gaat bijzonder hard.”

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button