BegraafplaatsenNieuwsOpmerkelijk

Klinken, kranen, ijzerwerk en deuren, genoeg diefstallen op de begraafplaats van Balegem

Er is een buitendeur gestolen van het sanitaire blok op de nieuwe begraafplaats aan de Krekelberg in Balegem. Dit is niet de eerste keer dat er dergelijke diefstallen plaatsvinden, daarom doet het gemeentebestuur een beroep op getuigen en zegt: “Het is genoeg geweest.”  Ook de begraafplaats van Scheldewindeke kreeg bezoek van dieven.

Buitendeur van het sanitaire blok gestolen tijdens het paasweekend

De nieuwste diefstal vond plaats na het paasweekend. “De aluminium buitendeur van het sanitaire blok was nog maar pas geplaatst”, zegt de misnoegde schepen van Openbare Groen en Begraafplaatsen Christ Meuleman (CD&V) in verschillende media.

Ook de begraafplaats van Scheldewindeke kreeg bezoek van dieven

“Eerder dit jaar was er op dezelfde begraafplaats ook al een diefstal. Toen gingen dieven aan de haal met de klinken van de deuren van het begrafenishuisje. En nadat we vorig jaar het toiletblok op de begraafplaats van Scheldewindeke in de Hemelstraat gerenoveerd hadden, werden daar de nieuwe kraantjes, het klokrooster dat de afvoer afsluit en alle ijzerwerk gestolen.”

Meld uw informatie

“Het is genoeg geweest”, aldus Christ Meuleman. “We roepen wie iets verdachts heeft gezien met aandrang op om dit zo snel mogelijk aan ons te melden. Want als dit soort vandalisme kan blijven doorgaan, moeten we overwegen om het toiletblok af te sluiten na openingstijd. Wie informatie heeft over de diefstal, kan ons dat laten weten via infrastructuur@oosterzele.be.”  U kan ook bij de Politie terecht.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button