Archief

Crematorium Kortrijk onzeker?

Crematorium Kortrijk onzeker?

Actiecomité “Samen Sterk” geeft een officiële reactie.

crematorium-kortijk-onzekerCrematorium Kortrijk onzeker?  Eerder heeft Uitvaartvlaanderen.be al een artikel geschreven over het verloop van de bouw van het nieuwe crematorium op Hoog Kortrijk. Het crematorium zou gebouwd worden vlakbij een woonwijk en een sportcentrum. Daarom richtte de buurtbewoners “Samen Sterk” op. Een actiecomité om de bouw van het nieuwe crematorium op die bepaalde locatie tegen te gaan.

De Raad van State doet binnenkort uitspraak over de bouw van het crematorium. Het actiecomité komt met een officiële reactie naar buiten: ‘De vernietiging van de milieuvergunning én de bouwvergunning zijn nu in behandeling bij de Raad van State. Zodra één vergunning wordt vernietigd, worden de werken stilgelegd en is er geen sprake meer van een crematorium op de huidige locatie.’

Een nieuw crematorium in West-Vlaanderen is anders wel hoog nodig. Het merendeel van de West-Vlaamse bevolking moet uitwijken naar Waalse crematoria of moet een heel eind rijden naar Brugge. Ook voor de begrafenisondernemers is het afleggen van al deze kilometers een zeer tijdrovende zaak. Of de bouw van het crematorium wordt stilgelegd zal binnenkort duidelijk worden.

Share/Bookmark

Overname van onderwerp, tekst, foto of een gedeelte ervan is enkel toegestaan na schriftelijke toestemming van de eigenaar.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button