CrematoriumNieuwsUitvaart

Liberiaanse ebolaslachtoffers mogen weer begraven worden

De Liberiaanse ebolaslachtoffers moeten niet langer verplicht gecremeerd worden, ze mogen nu ook terug begraven worden.  De regering in Monrovia heeft een stuk land gekocht van tien hectare, speciaal om de ebolaslachtoffers te kunnen begraven.  Er is zelfs een heus ebolabegrafenis-team opgezet om in deze uitvaarten te kunnen voorzien.

De overheid had op het hoogtepunt van de ebolabesmetting een verplichting tot crematie ingelast, wat heel wat leed met zich meebracht.  Er werd geen crematorium voorzien zoals in we het in westerse landen gewend zijn, het was een grote brandstapel waarop de lichamen werden gestapeld om te worden verbrand.  De vlammen waren kilometers ver te zien.  Een verplichting tot verbranding was opgelegd omdat de dode lichamen enorm besmettelijk waren en nog steeds zijn wanneer men aan ebola overlijdt.

Tot tweeduizend lichamen werden reeds verbrand in het geïmproviseerde crematorium, in een land waar uitvaartrituelen erg belangrijk zijn en in de cultuur opgenomen.  Uitvaartrituelen zijn verplicht tegenover de overledene, bij deze ebolaslachtoffers zijn uitvaartrituelen erg moeilijk uit te voeren aangezien de kans op besmetting erg hoog is.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button