Archief

Meer crematies dan teraardebestellingen

Meer crematies dan teraardebestellingen

Steeds meer crematies dan klassieke teraardebestellingen in ons land

Meer crematies dan teraardebestellingenEr zijn meer crematies dan begrafenissen geteld. Dat stelt de Nationale Federatie van Begrafenisondernemers van België. Voor het eerst zijn het er meer dan 50% van het totale aantal overlijdens. Hiermee werd ook rekening gehouden met de crematies die net over de grens met Nederland gebeurde.

“Wij verwachten dat het aantal crematies 51 tot 52 procent van het totale aantal uitvaarten zal bedragen”, zegt Johan Dexters, voorzitter van de nationale federatie van begrafenisondernemers. Zo staat het te lezen in de Gazet van Antwerpen, dit weekend.

Er zijn verschillen op te merken tussen de stad en het platteland. “Op de buiten” zal men nog meer voor een klassieke teraardebestelling kiezen, in de stad kiest men sneller voor een crematie. In stedelijke omgevingen spreekt men al snel van 80% die voor crematie kiest. Een aanzienlijk cijfer.

De reden waarom men sneller voor crematie kiest, is wellicht het kerkhofbezoek. Het kuisen van een grote grafzerk is er niet meer bij en men heeft er niet altijd de tijd voor om de begraafplaats te bezoeken. Men heeft qua asbestemming meer keuze. De as kan verstrooid, bijgezet of thuis bewaard worden.

27/10/2012

Share/Bookmark

©Uitvaartvlaanderen.be

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button