Archief

Meer overlijdens in de maand juni?

Meer overlijdens in de maand juni?

Meer overlijdens opgetekend in de maand juni van dit jaar?

Meer overlijdens in de maand juni?Meer overlijdens in de maand juni?  In juni van dit jaar zouden er tot 700 meer overlijdens hebben plaatsgevonden, dan normaal het geval is. Het ging vooral om 65-plussers. De oorzaak is nog niet duidelijk omdat juni geen uitzonderlijk warme maand was.
De cijfers komen van het Wetenschappelijk Instituut voor de Volksgezondheid (WIV). De oorzaak van het hogere sterftecijfer is volgens het instituut nog niet duidelijk.

Het weer verliep in juni zo goed als volledig volgens de gemiddelden van de voorbije junimaanden. Er waren ook maar vier zomerse dagen met een temperatuur boven de 25 graden.
De sterftecijfers van juli, waarin ons land geteisterd werd door een hittegolf en waarin het Europese alarmpeil voor ozon (240 microgram per kubieke meter) officieel overschreden werd, heeft het WIV nog niet geanalyseerd.

Daisy Tysmans, woordvoerster van het WIV, verwacht wel een effect van de hitte in juli. ‘Het verschil met vorige zomers is dat het een volledige maand juli bijna onafgebroken warm is geweest. Van 5 juli tot 31 juli zakte de maximumtemperatuur niet onder de 20 graden en die overschreed zelfs 17 dagen de 25 graden.’
In 2012 overleden er tussen begin juni en eind september 985 meer personen door de warmte. Toch heeft men in de uitvaartsector niet altijd het gevoel dat er een enorme drukte heerst. In tegendeel, men spreekt van een grote kalmte, wat waarschijnlijk wijst hoe lokaal overlijdens soms kunnen pieken en dalen.

7/8/2013 ©Uitvaartvlaanderen.be – bron: nieuwsblad.be

Share/Bookmark

Overname van onderwerp, tekst, foto of een gedeelte ervan is enkel toegestaan na schriftelijke toestemming van de eigenaar.

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close