Archief

Meer sterfgevallen deze winter

Meer stergevallen deze winter

Meer sterfgevallen deze winter in vergelijking met vorige winter

Meer sterfgevallen deze winterEr zijn meer sterfgevallen te melden tijdens de voorbije winter. In ons land zijn er 2.677, of 17,4 procent, meer sterfgevallen vastgesteld dan in de winter ervoor. Dat meldt het Wetenschappelijk Instituut voor de Volksgezondheid (WIV). Het strenge winterweer en de griep­epidemie zouden aan de oorzaak kunnen liggen van stijging in het aantal sterfgevallen, maar het WIV legt geen verband tussen deze of andere oorzaken en de oversterfte.

Ook in Nederlands kwam onlangs het nieuws dat er het eerste half jaar een stijging te merken was van 6% meer stergevallen. De oversterfte tijdens de voorbije winter volgde wel meteen op de koudegolf en viel samen met de piek in de seizoensgriep. De 65-plussers werden deze winter het ergst getroffen’, zegt het WIV.

Vooral bij mensen van 85 jaar en ouder nam de sterfte toe. In de leeftijdscategorie van 85 jaar en ouder bedroeg de oversterfte 26,4 procent (1.511 sterfgevallen). In de leeftijdsgroep 65-84 was er een oversterfte van 13,5 procent (955 sterfgevallen). Bij de mensen jonger dan 65 jaar bleef de toename beperkt tot 211 sterfgevallen (8%).

Of de uitvaartsector deze stijging gevoeld heeft is nog maar de vraag. Deze zomer is het op vele plaatsen kalm als het gaat over het aantal overlijdens.

6/9/2012 – 18.45u

Share/Bookmark

©Uitvaartvlaanderen.be

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button