Archief

Meer verdachte overlijdens in Antwerpen

Meer verdachte overlijdens in Antwerpen

Meer verdachte overlijdens in het arrondissement Antwerpen, schrijft GVA

Meer verdachte overlijdens in AntwerpenDit jaar zijn er meer verdachte overlijdens in het arrondissement Antwerpen. Ze bedragen dit jaar al 380, een kwart meer dan de 300 van 2011. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Een verdacht overlijden is een overlijden waarvan de oorzaak niet meteen duidelijk is.

Moorden en gezinsdrama’s, maar ook wanhoopsdaden, zelfdodingen, zelfs natuurlijke overlijdens kunnen daaronder vallen. Want na onderzoek blijkt dat het soms om ‘gecamoufleerde moord’ gaat. De laatste weken is er een stijging aan verdachte overlijdens, de Antwerpse gerechtelijke diensten moesten soms tot drie keer per dag uitrukken naar een verdacht overlijden. Het labo komt dan ter plaatse.

Een precieze oorzaak voor de forse stijging is volgens diensthoofd Karlien Lefebvre van het labo moeilijk te geven. “Traditioneel worden in de winter en de periode rond de feestdagen wel meer zelfdodingen vastgesteld, maar dit jaar is de stijging opmerkelijk. Het valt ook op dat steeds meer mensen van jonger dan twintig uit het leven stappen. Mogelijk speelt de crisis een rol”, oppert ze.

Ook de afdeling agressie van de federale politie heeft de handen vol met de toename van het aantal verdachte overlijdens. “Maar de grote inzet van mensen en middelen hiervoor is wel meer dan verantwoord”, zegt afdelingshoofd Frank Saelen. “Op basis van wetenschappelijke studies zouden er in BelgiĆ« jaarlijks 75 moorden nooit aan het licht komen. Ik kan u verzekeren dat, door onze manier van werken, dit cijfer verhoudingsgewijs lager ligt in het arrondissement Antwerpen.”

12/12/2012 bron: Gazet van Antwerpen

Share/Bookmark

Ā©Uitvaartvlaanderen.be

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button