BasisinformatieNieuwsVraag en Antwoord

Waar of bij wie moet ik mijn laatste wensen registreren?

De dood is een deel van het leven.  En zo hebben soms mensen behoefte om hun laatste wensen vast te leggen zodat men zeker is dat deze correct worden uitgevoerd.  De enige plek waar uw wensen correct kunnen worden vastgelegd is bij uw begrafenisondernemer.

Toch als het gaat om de uitvoering van uw uitvaart en wat er met je lichaam dient te gebeuren.  Waarom uw begrafenisondernemer?  Hij of zij is perfect op de hoogte van alle wetgeving regionaal of gewestelijk.  Regionaal kan alles enorm verschillen, zo ben je zeker van de juiste informatie voor u persoonlijk.

Vandaag komen er zoveel producten op de markt van apps tot andere software om uw wensten te registreren, echter is er ook nog de wetgeving.  Is het niet federaal, dan is het misschien gewestelijk of regionaal in je eigen gemeente.

In een app kan je zoveel schrijven als je wil, als de wet het niet toelaat, dan hebben je nabestaanden misschien een probleem om je wensen uit te voeren.  Je persoonlijke wensen registreren vraagt om een persoonlijk gesprek met je begrafenisondernemer.  Pas dan ben je zeker van correcte informatie.  Zulk belangrijk onderwerp vraagt om duidelijke en effectieve informatie.

Er zijn bijvoorbeeld gemeenten die willen dat je in de gemeente woont vooraleer je er begraven mag worden, zomaar eender welke begraafplaats kiezen als bestemming, kan dus niet.  Of je uitvaart moet binnen x-aantal dagen worden uitgevoerd.  Niet alles kan zomaar.

De uitvaartwetgeving is een kluwen van regels.  Het beroep van begrafenisondernemer is een ambacht.  Een ambacht die er is om mensen bij te staan en persoonlijk contact te hebben.  Registreer je wensen bij een persoon, uw begrafenisondernemer.

 

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button