CultuurNieuws

Mytische graftombe van Osiris ontdekt in Egypte

Een team van Italiaanse en Spaanse archeologen heeft een ongelofelijke ontdekking gedaan in de necropolis van Sheikh Abd el-Qurna nabij het Egyptische Luxor. Ze hebben de mythische graftombe van Osiris, de god van het dodenrijk, blootgelegd.

De graftombe die werd gebouwd op basis van beschrijvingen van het graf van Osiris, de god van het hiernamaals, is gecentreerd rond een standbeeld van de god zelf. Het beeld waarvan de huid smaragdgroen is, staat in een centrale kapel met een trap van 9 meter die leidt naar een andere kamer met een tweede schacht naar beneden die nog eens toegang geeft tot twee kamers.

De grafkamer heeft reliëfs van demonen die messen vasthouden en ligt ten westen van de centrale kapel. De kamer is verbonden met een as van 7 meter die leidt naar een lege kamer. Daaronder zijn nog twee kamers vol puin.

Dr. Maria Milagros Alvarez Sosa zei aan het Spaanse persbureau EFE dat de demonen er zijn om het lichaam van de overledene te beschermen. Volgens Alvarez Sosa is het graf uniek en van groot belang voor de archeologie.

foto:© Paolo Bondielli – bron: Metro

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close