Archief

Nieuw crematorium te Brasschaat?

Nieuw crematorium in Brasschaat?

Kamp Noord in Brasschaat wordt als locatie aangegeven van het nieuwe crematorium

nieuw-crematorium-te-brasschaatBrasschaatse burgemeester Dirk de Kort (CD&V) is geïnteresseerd om een crematorium in zijn gemeente te laten bouwen. Kamp Noord zou daar ideaal voor zijn. Wanneer de militairen zijn overgeplaatst naar Kamp West, zal de gemeente samen met IGEAN de gronden verwerven. Zo kunnen ze worden gebruikt als zone van openbaar nut.

In de andere gemeenten zoals Brecht, Wuustwezel en Schilde is er geen plaats voor een crematorium, daarom is de locatie in Brasschaat de meest ideale locatie op een rustige plaats. De aula in het nieuwe crematorium zou groter moeten worden als de aula Chrysant in Wilrijk, met welgeteld 350 zitplaatsen. De aula zou ook kunnen gebruikt worden als theaterzaal voor verenigingen.

Ook komt er nabij het nieuwe crematorium een monument ter nagedachtenis van de overleden burgers van de tweede wereldoorlog.

Begrafenisondernemers zitten niet te wachten op een groot crematorium in Brasschaat

Veel comotie in de uitvaartwereld deze week. Het nieuwe crematorium, dat naar alle waarschijnlijkheid in Brasschaat zal komen te staan, doet veel stof opwaaien in de begrafenissector in en rond de gemeente Brasschaat. Vooral de begrafenisondernemers die fors geïnvesteerd hebben in een eigen aula, stellen zich veel vragen. Er wordt zelfs gesproken over oneerlijke concurrentie van de overheid, die het crematorium uitbaten.

Investeringen die gedaan zijn door begrafenisondernemers in de buurt, vooral in een eigen grote aula of koffieruimte, worden wellicht een pak minder rendabel met de komst van een groot crematorium in Brasschaat. Dit omdat het gebruik van een aula in het crematorium, mee in de prijs zit van de crematie op zich. Iets wat bij de begrafenisondernemers apart wordt aangerekend.

bron: Uitvaartvlaanderen.be

Share/Bookmark

©Uitvaartvlaanderen.be

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button