BegraafplaatsenNieuws

Nieuw urnenveld in Eksaarde

De begraafplaats van Eksaarde heeft sinds kort een nieuw urnenveld. Ook de strooiweide in Eksaarde is uitgebreid. Zo wil de stad Lokeren verder werken aan de uitbreiding en aanlegging van moderne afscheidsvormen op de eigen begraafplaatsen binnen de stad.

Vandaag kiezen steeds meer mensen voor een rustplek van een urne dan voor een grafkist in een klassiek graf. Statistisch gezien kiezen de meeste mensen voor een asverspreiding of een bijzetting van een urne. Zo ook in Lokeren. Daar maakt men actief werk van nieuwe urnenvelden voor de inwoners van de stad.

“We hebben ook een nieuwe afscheidsruimte voorzien in open lucht. Ook mensen die hun dierbare komen bezoeken op de begraafplaats kunnen er uiteraard gebruik van maken. Elk jaar hebben we een overleg met de Lokerse begrafenisondernemers om in te spelen op de noden die er zijn”, zegt bevoegd schepen Claudine De Waele (Open Vld)

De stad gaat stelselmatig elke Lokerse begraafplaats bekijken of er extra moet geïnvesteerd worden urnenvelden of andere begraafvormen. Een tijdje geleden heeft men ook al werken uitgevoerd op de stedelijke begraafplaats van Lokeren. “Tegen 2023 willen we op elke begraafplaats een urnenbos voorzien. Dat zijn enkele bomen waar de laatste rustplaats bestaat uit een biologisch afbreekbare urne. Dit is een alternatief voor een natuurbegraafplaats. Voor die natuurbegraafplaats gelden zeer strenge criteria, zo mag er bijvoorbeeld geen school in de buurt liggen”, aldus De Waele.

Foto: ©CB – voorbeeld van een urnenveld

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button