BegraafplaatsenNieuws

Nieuwe strooiweide op de begraafplaats van Niel

De gemeentelijke begraafplaats van Niel ondergaat grote veranderingen. Vanaf maandag 17 april zijn diverse werkzaamheden gepland die het gebied zullen veranderen. Er worden opgravingen gedaan voor graven waarvan de bewaartermijn is verstreken en er wordt een nieuwe strooiweide aangelegd.

Bovendien zal achteraan op de begraafplaats een gedenkpark voor de zusters van Huldenberg worden aangelegd. Op perceel A, rechts van de hoofdingang, zullen opgravingen plaatsvinden en alle daar gevonden stoffelijke resten zullen met respect worden herbegraven in een verzamelgraf. Het open grasveld links van de hoofdingang, perk B, zal intact blijven terwijl er een nieuw verspreid grasveld wordt aangelegd.

Naarmate de werkzaamheden vorderen, zullen de zones die worden geruimd en afgezet volledig worden afgesloten uit respect voor de overledenen. Tijdens begrafenissen die in deze periode plaatsvinden, zullen de werkzaamheden worden stilgelegd om de rust op de begraafplaats te allen tijde te waarborgen.

Het transformatieproces zal naar verwachting tot eind mei duren en gedurende deze periode kan de toegang tot delen van de begraafplaats worden beperkt, afhankelijk van hoe ver de werkzaamheden dan gevorderd zijn. Iedereen die een bezoek brengt of een activiteit plant op de Sint-Hubertusbegraafplaats wordt verzocht om vóór het bezoek op de hoogte te blijven van tijdelijke wijzigingen of sluitingen om hen of hun dierbaren niet te hinderen.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button