BegraafplaatsenNieuws

Nu ook diefstallen op de begraafplaats van Galmaarden

Nu ook diefstallen op de begraafplaats van Galmaarden

De begraafplaats in Galmaarden is de laatste tijd een doelwit geworden van dieven. Verschillende bezoekers hebben gemeld dat bloemen, bloemstukjes en andere zaken van graven verdwijnen. Dit is helaas geen nieuw probleem op begraafplaatsen, waar respect soms ver te zoeken is.

Camera’s kunnen een oplossing bieden

Hoewel het plaatsen van camera’s een mogelijke oplossing lijkt, kan dit nog steeds problematisch zijn als er niet voldoende mensen beschikbaar zijn om de beelden te bekijken. Bovendien kampt de politie momenteel met een tekort aan mankracht, waardoor het moeilijk is om deze kwestie adequaat aan te pakken.

Foto’s maken van het graf

Een mogelijkheid voor bezoekers om zichzelf te beschermen tegen deze diefstallen, is door foto’s te maken van hoe het graf eruitziet voordat ze vertrekken. Op deze manier kunnen ze bewijzen dat bepaalde zaken verdwenen zijn en deze informatie melden bij de politie.

Respect

Het is belangrijk om respectvol om te gaan met de doden en hun nabestaanden. Diefstal van persoonlijke eigendommen op een begraafplaats is niet alleen ongepast, maar ook schadelijk voor de gemeenschap als geheel. Door samen te werken en alert te blijven op verdachte activiteiten kunnen we proberen dit probleem aan te pakken en ervoor zorgen dat onze geliefden in vrede rusten op hun laatste rustplaats.  Veel begraafplaatsen in Vlaanderen krijgen de laatste weken en maanden te maken van vandalisme en diefstallen.  Hierdoor investeren sommige gemeenten in camerabewaking.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button