BegraafplaatsenNieuws

Ontruiming op begraafplaats Kluizen

begraafplaats-evergem-kluizenNa verloop van tijd ontstaat er op een begraafplaats soms plaatsgebrek. Noodgedwongen dienen de oudste graven dan plaats te ruimen voor nieuwe. Dat is nu het geval op de begraafplaats in Kluizen (Kluizendorpstraat).

Er is een tekort aan ruimte voor begraving in gewone grond en in grafkelders. De volgende zones met de oudste graven worden daarom ontruimd: rijen 51 en 53. Aan die rijen worden er infobordjes geplaatst. Aan de ingang van de begraafplaats en op de gemeentelijke website – Begraafplaats Kluizen – staat er een plannetje met de te ontruimen zone.

De nabestaanden hebben een jaar de tijd, tot 31 mei 2016, om het grafmonument en bijbehorende voorwerpen te verwijderen. Als het grafmonument dan niet weggehaald is, wordt het eigendom van de gemeente en laat het gemeentebestuur het monument wegnemen.

Wie het graf wil behouden, kan dat enkel mits een ontgraving en overbrenging naar een consessie. Hierdoor komt het graf op een andere plaats te liggen. Neem hiervoor steeds contact op met de Dienst Gemeentewerken (Administratief Centrum Gemeentehuis, Fortune De Kokerlaan 11, tel. 09 216 05 39, gemeentewerken@evergem.be).

Bron en foto: Evergem.be

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button
Close
Close