CrematoriumCultuurNieuwsOpmerkelijk

Openlucht crematorium in een westers land

openlucht-crematieOpenlucht crematorium in een westers land.  In de Amerikaanse Colorado heeft men in het dorpje Crestone, het enige openlucht crematorium van Amerika.  Dit openlucht crematorium staat open voor iedereen die ervan gebruik wil maken.  Een team van vrijwilligers uit het dorp zorgen voor de crematie en vragen daarvoor een bedrag van $425 dollar om grondstoffen te kunnen betalen.  

Volgens de Amerikaanse lokale begrafenisondernemers is dit openlucht crematorium uniek in de hele Verenigde Staten van Amerika.  Nergens anders kan men dit laten gebeuren in openlucht.  Dat maakt het concept op zich uniek.  Wat het misschien nog unieker maakt, is dat familieleden, indien ze dit wensen, mee kunnen helpen tijdens het gehele proces.

openlucht-crematie2Iets wat in bepaalde culturen nog steeds kan en gebeurt, het helpen bij de crematie door de nabestaanden.  In onze westerse cultuur is dit misschien niet zo aanvaardbaar, omdat men dit niet gewoon is.  De lokale gemeenschap kan enkel de bewoners van het dorp de kans geven om dit openlucht crematorium te gebruiken, het aantal crematies per jaar, ligt eveneens vast.  Het is een lokaal gebeuren en dat wil men zo houden.

Wellicht zal de staat Colorado dit wettelijk toelaten, in de meeste landen, waaronder België gebeuren crematies in een crematorium dat in handen is van intercommunale samenwerkingen, wat zoveel wil zeggen dat de gemeenten en steden rondom het crematorium samen de regie van een crematorium in handen hebben.  Privé kan een crematorium in België niet worden opgericht.

bron: myasd.com

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button